Søg på brevkassen

  Glad for dit svar?
Giv en donation
10 kr. | 25 kr. | 50 kr. | 100 kr.

  Brevkasse menu 
Spørg brevkassen
Seneste besvarelser
Seneste kommentarer
Telefonrådgivning
Fonde & legater

  Åbne brevkasser
Alkohol
Alt om børn
Angst
Anoreksi
Arbejdsliv
Depression
Diverse
Døden Tæt På
Familieliv
Fobier
Incest
konflikter
Lavt Selvværd
Ludomani
Misbrugsproblemer
Mobning
Mobning På Jobbet
Motion
Når far/mor drikker
Når unge dør!
Når venner dør
Overvægt
Paranoia
Psykisk Syg
Psykose
Ris & ros
Samkvem
Samliv
samvær/samspil
Selvbeskadigelse
Selvmord
Sex & Kærlighed
Skilsmisse
Skizofreni
Spiseforstyrrelse
Spørg om Psykologi
Sundhed
Trosretninger
Utroskab
Vrangforestillinger
   Min kæreste er borderline og ustabil 

Startet af Johannes den 12-03-2007 
Min kæreste gennem næsten 6 år har i de sidste par måneder skiftet meget i hendes sind. Hun beder mig flyette fra hendes og børnene (ikke mine, men har kendt dem igennem hele deres liv og boede sammmen med dem i næsten 6 år), for at vi kunne redde vort forhold. Hun lider af borderline (emotionel ustabil) og havde brug for ro i hendes terapiforløb. Hun var ked af at jeg flyttede (bad omi flytte ind igen samme dag) og jeg troede virkelig på at hun mente det seriøst. Men kort efter har hun fuldstændigt skiftet karakter, nu må jeg ikke se børnene mere, hun stopper forholdet den ene dag, ved ikke hvad hun vil den anden dag og lader sig invitere ud af mig den tredje dag og siger at jeg skal tage små skridt og ikke presse på. Men nu har jeg siddet fast sådan i godt 3 måneder og kan ikke mere. jeg sover ikke regelmæssigt, spiser kun lidt o kan ikke passe mit arbejde længere. Jeg går og kredser om telefonen hele tiden, vente på hun riner, men tør alligevel ikke tage den når hun så endelig ringer af frygt for at hun stopper forholdet eller at vi skændes. det eneste jeg kan tænke på er hende og børnene, det skubber alle andre tanker væk. alle minder kommer frem så snart jeg se et eller andet og jeg bruger min energi på at håbe hele tiden. Jeg har taget mig selv i at følge bestemte rytmer i det håb at ved at følge disse så ender det godt. i den sidste tid har jeg tænkt på selvmord,mere end hvad godt er. det skal enten være ved hængning ved brug af et slæbetov, eller at jeg sætter en slange til udstødningen og sætter mig ti lat vente. hvorfor sidder jeg med de tanker ???? jeg er bange for at jeg ikke kan passe på mig selv mere. 


Besvaret af Claus 
Hej Johannes, Kan høre du har en del spekulationer.

Din kæreste har nogle seriøse problemer, problemet med borderline er, at man kan være meget splittet, så man vil to modsætninger. Det kan være meget svært at holde til, hvis svingningerne går helt amok.

Det kunne lyde som om at din kæreste har fået et tilbagefald, og håber at hendes behandler er opmærksom på dette. Måske tilbagefaldet er kommet ved at de er begyndt at pille ved hendes psyke gennem terapi, men det kan også være noget helt andet der er skyld i det.

Jeg kan godt forstå at det er forvirrende for dig, og det er bestemt ikke let at leve på den måde, i en sådan uvished som du her beskriver.

Forstår godt at du har tanker om at begå selvmord, men vil naturligvis fraråde dig dette. Selvmordstankerne kan vel både kommer pga. den stress og frustration du føler mht. din kæreste eller fordi du er ved at miste hende efter 6 år.

Hvis det er det først nævnte, tror jeg det ville være bedst for dig hvis du selv gjorde det forbi. Du er nok nødt til at passe på dig selv i dette tilfælde, og træffe en beslutning som går på om du kan leve sådan eller om du vil ligge det bag dig.

Det er aldrig en let beslutning, men den kan være nødvendig i mange tilfælde, da man er nødt til at passe på sig selv her i livet. Og det er jo tydeligt at dette skader dig psykisk og sætter store ar på din sjæl, hvorfor jeg tror det ville være bedst for dig, hvis du selv nåede til at kunne træffe beslutningen om, at nu vil du gøre dig fra af denne frustration.

Jeg ved godt det ikke er det du håbede på at høre, men jeg mener at det er vigtigt for dig at gøre dig fri af situationen nu. For når man når der ud hvor man overvejer selvmord pga. en situation, så vil jeg mene at løbet er mere eller mindre kørt, og man derfor burde gøre sig fri af forholdet selvom det er meget svært med de følelser der er i klemme.

Jeg foreslåt dig at søge noget professionel hjælp, da det godt kunne lyde som om, at du har fået en depression eller at en depression er udner opsejling. Derfor ville det nok være godt for dig, hvis du fik en snak med din læge om situationen så han/hun kan henvise dig til en psykolog hvor du ville kunne få noget samtale terapi, eller til en psykiater hvis der er behov for medicin i en periode.

Håber du kommer videre med dit liv, der er også et liv på den anden side af det du gennemlever.


Med venlig hilsen
Claus Bang Andersen
 
  Skriv en kommentar til ovenstående henvendelse
Dit navn:   Din e-mail:  
Skriv din kommentar her under (bemærk at den skal godkendes før den er synlig) - Klik her og start en ny tråd i stedet.
Antispam - skriv de sidste tre bogstaver i det Danske alfabet: